Advertisements
franLili - Μια μπουτίκ γεμάτη "αγάπη" στο κέντρο της Αθήνας!

Ανέκαθεν ένιωθα μια μικρή δόση ζήλιας όταν έβλεπα ανθρώπους να κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα. Θεωρούσα, πως για να τα καταφέρει κάποιος θα έπρεπε, είτε να έχει κάποια εξωτερική οικονομική βοήθεια είτε άγνοια κινδύνου, όπως ενός μικρού παιδιού. Τελικά όταν γνώρισα τη Φραν και την Λίλη, κατάλαβα ότι το μόνο που χρειάζεται, είναι να κάνεις κάτι που πραγματικά αγαπάς. Γι΄αυτό θα μιλήσουμε και εμείς εδώ, για μια δημιουργία αγάπης!

IMG 4137 300x200 - Μια μπουτίκ γεμάτη "αγάπη" στο κέντρο της Αθήνας!
F&L – Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μουστόγιαννης

Η πρώτη μου επαφή με τα ρουχά του Fran&Lili έγινε από το Facebook (που αλλού), όταν είδα τυχαία ένα post τους. Καθώς περιεργαζόμουν το site ανάκαλυπτα σε κάθε «γωνιά» του ένα μικρό «θησαυρό». Διαφορετικά ρούχα με γιακαδάκια, ρομαντικά κοψίματα και σχέδια, τα οποία έδιναν την αίσθηση μιας άλλης εποχής.

Όταν επισκέφτηκα το showroom μέσα σε μια μικρή στοά της Ερμού, ένιωσα αμέσως αυτόν τον αέρα της «άλλης» εποχής. «Θέλαμε να θυμίζουμε λίγο τα ατελιέ των μοδίστρων που πήγαιναν οι μαμάδες μας», θα μου πουν τα κορίτσια και αμέσως θα καταλάβω ότι μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική μπουτίκ ρούχων.

IMG 3941 300x200 - Μια μπουτίκ γεμάτη "αγάπη" στο κέντρο της Αθήνας!
F&L – Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μουστόγιαννης

Η Φραν και η Λίλη, δύο πραγματικά όμορφοι και ζεστοί άνθρωποι με καλωσόρισαν με ένα θερμό χαμόγελο. Καθώς έβλεπα τα ρούχα με τα όμορφα σχέδια και ακουμπούσα τα απαλά υφάσματα τους, χαμογέλασα ψιθυρίζωντας, από μέσα μου, «επιτέλους». Ένα μαγαζί τόσο διαφορετικό από τα υπόλοιπα, αλλά με μια απλότητα που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου, και συγκεκριμένα μέσα στην ντουλάπα σου.

22790230 2005177229713120 146732072 o 300x225 - Μια μπουτίκ γεμάτη "αγάπη" στο κέντρο της Αθήνας!
F&L – Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μουστόγιαννης

«Η φιλοσοφία του Fran&Lili ήταν να φτιάξουμε ένα μαγαζί που θα έμοιαζε λίγο, πολύ με την δική μας ντουλάπα. Θέλαμε δηλαδή να έχει ξεχωριστά, ρομαντικά κομμάτια που δεν τα βρίσκεις εύκολα έξω στο εμπόριο.»

Αυτή η αγάπη που δείχνουν τα κορίτσια στην μόδα δεν είναι κάτι προσωρινό. «Ανέκαθεν μας άρεσαν τα διαφορετικά κομμάτια, κυριώς από Βρετανικά brands και γι΄αυτό τον λόγο ψωνίζαμε κυρίως από το διαδίκτυο. Μάλιστα όταν ανοίξαμε το Fran&Lili αυτές ήταν και οι πρώτες εταιρείες με τις οποίες συνεργαστήκαμε».

«Ο επιμένων νικά» 

Το ξεκίνημα αυτής της διαδικτυακής μπουτίκ έγινε ξαφνικά μέσα από όμορφες «συγκυρίες» μας εξηγούν χαμογελώντας οι δύο φίλες. «Το σκεφτόμασταν καιρό να το κάνουμε, έπειτα έμεινε η Φραν άνεργη, οπότε αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος σε ένα διαγωνισμό που έκαναν τα Public, για την δημιουργία ενός e-shop, και τελικά κερδίσαμε. Ουσιαστικά η νίκη αυτή ήταν το έναυσμα που περιμέναμε για να ξεκινήσουμε το Fran&Lili».

Όπως σε κάθε νέο ξεκίνημα έτσι και στην περίπτωση του Fran&Lili η αρχή ήταν κάθε άλλο παρά εύκολη. «Ανοίξαμε τον Νοέμβριο και η πρώτη online αγορά έγινε τον Δεκέμβριο, ενώ στην αρχή ψωνίζαμε κυρίως μεταξύ μας» μας εξηγούν γελώντας.

«Μετά τα 2,5 χρόνια αρχίσαμε να βλέπουμε αποτελέσματα»

Με γερές δόσεις υπομονής και στήριξης από φίλους τα ρούχα του Fran&Lili άρχισαν σιγά, σιγά να γίνονται γνωστά, ακόμη και στην επαρχία. «Τα social media βοήθησαν φυσικά σε αυτή την μεγάλη απήχηση που είχαμε ειδικά στη σελίδα μας στο facebook, γι’ αυτό τον λόγο αγαπάμε τον Mark Zuckerberg.»

«Στην αρχή οι περισσότερες παραγγελίες γίνονταν μέσα από το e-shop, πλέον το ποσοστό είναι 50-50.»

IMG 4116 1 e1508848041358 200x300 - Μια μπουτίκ γεμάτη "αγάπη" στο κέντρο της Αθήνας!
F&L – Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μουστόγιαννης

Όμως τα αποτελέσματα φάνηκαν. Πλέον η Φράν εργάζεται αποκλειστικά στην μπουτίκ και στο μέλλον προβλέπεται να βγαίνουν τα έξοδα και ενός δεύτερου και τρίτου μισθού. «Εμείς θέλουμε να μεγαλώσει το Fran&Lili και να έρθουν να δουλέψουν σε εμάς οι αδερφές και οι φίλοι μας.»

Οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται τα κορίτσια προέρχονται από την Αγγλία, την Ισπανία, την Γαλλία, ενώ υποστήριζουν ταυτόχρονα και τους Έλληνες σχεδιαστές, ενισχύοντας έτσι το εγχώριο εμπόριο. «Εμείς θα θέλαμε και στο μέλλον να συνεργαζόμαστε ως επί το πλείστον με ελληνικά brands».

Στο κατάστημα εκτός από όμορφα ρούχα θα βρείτε και υπέροχα χειροποίητα κοσμήματα που φτιάχνουν νέοι καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα. Και ένα μικρό μυστικό, ταιριάζουν με όλα τα σύνολα που θα επιλέξετε από το Fran&Lili.

IMG 4060 300x200 - Μια μπουτίκ γεμάτη "αγάπη" στο κέντρο της Αθήνας!
F&L – Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μουστόγιαννης
IMG 4061 300x200 - Μια μπουτίκ γεμάτη "αγάπη" στο κέντρο της Αθήνας!
F&L – Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μουστόγιαννης
IMG 3971 300x200 - Μια μπουτίκ γεμάτη "αγάπη" στο κέντρο της Αθήνας!
F&L – Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μουστόγιαννης

Ας μιλήσουμε όμως και λίγο για στυλ. Σύμφωνα με τις ίδιες η Ελληνίδα του σήμερα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την Αγγλίδα, την Γαλλίδα και την Ιταλίδα. «Πλέον η Ελληνίδα θέλει να ξεφύγει από το μαζικό και ψάχνει ξεχωριστά και ιδιαίτερα κομμάτια τα οποία παραμένουν διαχρονικά, ακόμη και αν κοστίζουν λίγο παραπάνω.»

Η ιδέα του Fran&Lili ήταν μια ιδέα που με ενέπνευσε εξαρχής, κυρίως γιατί την διέκρινε το πάθος και η αγάπη για αυτό που κάνουν. Για μένα αυτό το εγχείρημα μπορεί να εμπνεύσει και άλλες αντίστοιχες προσπάθειες. «Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε στους νέους επιχειρηματίες που σκέφτονται να κάνουν κάτι δικό τους, είναι να το τολμήσουν, να έχουν υπομονή και αν είναι κάτι που αγαπούν, τότε η επιτυχία είναι δεδομένη».

Υ.Σ Γι’ αυτό μην ξεχνάτε ότι κάνετε, να γίνεται πάντα με αγάπη αλλά και πολύ στυλ! Επισκεφτείτε είτε φυσικά, είτε ηλεκτρονικά το Fran&Lili και απογειώστε το στυλ σας!

Advertisements

0 comments on “Μια μπουτίκ γεμάτη «αγάπη» στο κέντρο της Αθήνας!

Απάντηση